buraya ekle

Elektrikçi Ustası Neler Yapar? Elektrik Ustası 7-24

Hayatımızda birçok meslekler ve işler için ayrı ayrı meslek grupları vardır. Bu gruplarda bir meslek var ki hem titiz olmak gerekir ve bir o kadar da tehlikeli olması nedeni ile bu işi yapan ustanın işini çok dikkatli yapması gerek bu meslek Elektrikçi işidir. diğer bir adıyla arıza servisi hizmetleri veren bir meslek ve bu meslekte tecrübe ve bilgi sahibi olmak şart olan bir meslek dalıdır. Elektrikçi olmak ve elektrik işleri ile arıza ve tamir işlerini yapan kişilere verilen isim olup, herkesin yapabileceği bir iş olmayıp sadece teknik anlamda ve mesleki eğitim almış kişiler ve kişilerin yapacağı ve belgesi ile kendisini kanıtlayan elektrik ustalarıdır.

Elektrikçiler neler yapar? Başlıca Teknik Bilgiler

Elektrikçi ustaları öncelikle yeterli deneyime ve tecrübe sahip olduklarında evlerde ve işyerlerinde elektrik aksamında, sigorta panosunda veya priz gibi elektrik bakım işlemlerinde yardım ve servis almamız gereken bir meslek ve servis hizmetidir. Dikkat edilmesi  gereken diğer bir husus  da evlerimizde veya çalıştığımız ofis yada işyerinde elektrik arıza ve sorunlarıyla karşı karşıya geldiğimiz durumlarda çağıracağımız elektrikçi ustasını deneyimli olması ve yeterlilik belgesi olması önemlidir. Çünkü bazen elektrik arızalarında sorunların düzenli yapılmaması veya arızanın kaynağının düzgün tespit edilmemesi durumunda aynı arıza tekrarı ve başka sonuçlar meydana getirebilmektedir.

Elektrikçi Ustası Hizmetleri

Elektrik servisi hizmetleri veren birçok dükkân ve servis veren yerler vardır. Her elektrik dükkânı elektrik arıza ve servislerine bakmaz bunlar genelde elektrik işlerinde kullanılan malzemeleri satmaktadır. Elektrik malzemeleri aldığımızda servis işi yapan usta kadar alacağımız elektrik malzemeleri de önemlidir. Bunun başlıca nedenleri kablolarda bakır olması ve TSE standartlarına uygun olması, panolarda sıfır ve tadilat işlerinde yapılacak yeni işlerinizde mutlak Topraklama hattı çekmeniz gerekmektedir.

Topraklama hattının uygun malzeme ve bakır çubuk kullanılması ve priz iç tesisat uygun kalite kablo çekilmesine önem vermelisiniz. Kaçak akım rölesi sigortası bina girişine ve dairenin içindeki panoya uygun amper sigorta ayarlanması önemlidir. Bu teknik bilgilere sahip uzman bir Elektrikçi ustasından yapmanız ve ileride size daha teknik sorunlarda karşı karşıya gelmemeniz için  büyük bir etkisi olacaktır. Unutmayınız  düzgün ve planlı bir elektrik alt yapısı ve tesisatı hayat kurtarır.

Elektrikçiler Başlıca Yaptığı İşlemler

Tüm elektrik arızaları onarımı ve tadilat yenileme işlerinizde

İnternet kablo tesisat ve telefon kablo çekme test etme modem kurulum işleri

Avize asma aydınlatma işleri spot takma led aydınlatma

Uydu servisi çanak ayarlama işleri

Güvenlik kamera arıza servisi kurulum işleri

Topraklama hattı çekme şofben termosifon elektrik işleri montaj işleri

Klima kablo tesisat işlemleri

Kombi şartel takma ve elektrik tesisat işlemi